Omgeving

Minicamping De Bokkesprong

Jacqueline Koolhaas-Cofin-Orge
Ramiwel Cofin-Orge-Koolhaas

Rijkebuurtweg 5
4354 SE Vrouwenpolder
voor info en reserveringen:

mob:  0031(0)6-42744727
email: bokkesprong@zeelandnet.nl

Actueel

Nog beschikbaar!

vanaf 17-8 is er nog een kampeerplaats vrij  Er zijn nog chalets vrij vanaf:  17-8-2024 Er zijn nog grote tipi’s vrij van 3-8-2024 t/m 10-8-2024

Lees verder »

2015 Zoover Award
winner bronze

Omgeving

Fietstochten.
Per fiets kunt u in een dag het hele eiland Walcheren rond. Tochten naar Veere, Middelburg en Vlissingen zijn leuke uitstapjes en er is veel te zien. Door de gunstige ligging is voor de goede fietser een rondje om het Veersemeer een aardige tocht met mooie plekjes onderweg. Er loopt een prachtige fietsroute door het Veerse bos.
Een bezoek aan Neeltje Jans geeft een kijk op de bijzondere waterwerken in Nederland.

Stranden.
Het strand bij Vrouwenpolder en Oostkapelle behoren al jaren tot de schoonste stranden van Nederland. Bovendien is het strand bij Vrouwenpolder het breedste strand van Walcheren

Wandelen.
Wandelen in het Veerse bos, dat op steen worp afstand van de Bokkesprong ligt, is bijzonder.
Het Veerse bos dat gedeeltelijk is ontstaan door de dijkdoorbraak in 1945 bij de bevrijding van Walcheren. De laatste jaren is veel landbouwgrond aangeplant met bos, hierdoor is wandelen in dit krekengebied zeer aan te bevelen.
Er loopt ook een ruiter route door dit gebied.
De Mantelinge van Walcheren, van Vrouwenpolder tot Domburg, is een gebied dat door de dynamische samenwerking tussen water en wind is gevormd. De natuurwaarden voor de vele planten- en diersoorten zijn uniek, en is zeker de moeite waard voor de natuurliefhebbers.

Varen.
Op steenworp afstand van ”de Bokkesprong” ligt de jachthaven: ”Jachtwerf Oostwatering”, die boten verhuurd en er is een zeil en surf school.  De jachthaven heeft ook een watersportwinkel en een restaurant met een prachtig uitzicht over het Veersemeer.

Paardrijden.
Op 300 meter van de camping is een manege die regelmatig ritten organiseert naar het Veerse bos en het Noordzee strand.

Winkelen.
Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht in Vrouwenpolder ( 2 km.) ,
waar zich twee supermarkten bevinden.
Walcheren is rijk aan de vele boerderijen met huis verkoop.
o.a. het zeeuws biologisch dynamisch landbouw bedrijf ”Ter Linde” met een winkel vol zuivel, fruit en groente.

Vrouwenpolder is één van de dorpen  in de gemeente Veere. Vrouwenpolder ligt aan de noordpunt van Walcheren, nabij de Veerse Gatdam die het eiland verbindt met Noord-Beveland. Het heeft een breed Noordzeestrand, dat mede daardoor ’s zomers betrekkelijk rustig is. Niettemin is toerisme een voorname bron van inkomsten in dit dorp. Nabij Vrouwenpolder ligt het natuurgebied Oranjezon. Vrouwenpolder is, in vergelijking met andere Walcherse dorpen, betrekkelijk laat ontstaan: de kapel, gewijd aan Maria (Onze Lieve Vrouwe, aan wie het dorp zijn naam ontleent) werd gebouwd in de veertiende eeuw, in gebied dat een eeuw daarvoor ingepolderd was. In 1588 werd Fort den Haak gebouwd om de ingang van het Veerse Gat te dekken. In 1809 verwoestten de Engelsen, die in dat jaar via de Nederlandse kust Napoleons rijk probeerden binnen te vallen, het fort, waarvan nu niet meer over is dan een lege vlakte achter de duinenrij. Vrouwenpolder vormde van 1816 tot 1966 een zelfstandige gemeente, waartoe Breezand, Gapinge(1857), Schellach en Zanddijk Buiten behoorde. Na die tijd behoorde het dorp tot de gemeente Veere.

Veere begon in de 12e of 13e eeuw als het gehucht Kampvere. Onder invloed van het adellijke geslacht Van Borssele en doordat het in 1541 de stapelplaats van Schotse wol in de Nederlanden werd, kwam de plaats tot grote bloei.
In 1572 sloot Veere zich, met de meeste andere Walcherse steden, aan bij de opstand tegen het bewind van Alva. In de Republiek nam de stad een vooraanstaande positie in. Tijdens de Bataafse Republiek werd Veere in plaats van handelsstad weer een (arme) vissershaven. Veere is een stad en heeft stadsrechten, een stad die rijk is aan veel monumenten waar onder de De kerk van Veere, ca. 1700. deze kerk is nog altijd te beklimmen en u heeft dan een mooi uitzicht over Walcheren.
Het Stadhuis Veere uit de vijftiende eeuw met de prachtige voorgevel; de toren met het klokkenspel dateert van het eind van de zestiende eeuw.
Het carillon is verkozen tot een van de mooiste van Nederland. De Schotse Huizen, in de zestiende eeuw gebouwd door rijke Schotse kooplieden.
De Campveerse Toren, gebouwd als een deel van de stadsverdediging rond 1500; vanaf de zestiende eeuw deed de toren dienst als herberg en kustlicht. Het is thans een van de oudste nog bestaande herbergen in Nederland. De Molen, genaamd “De Koe”. Daarbij komen nog diverse kleinere monumenten. Weinigen zullen zich kunnen voorstellen dat Veere een belangrijke havenstad is geweest en dat einde 17e eeuw binnen de stadswallen zo’n 750 huizen hebben gestaan tegen nu amper 300. Veere heette oorspronkelijk Kampvere: het was de plaats waar het veer vertrok van Walcheren naar Noord-Beveland. Het veer voer naar het in 1530 verdronken dorp Campen, later naar Kamperland. De Campveerse Toren herinnert met zijn naam aan dit veer. De afsluiting in 1961 van het Veerse Gat heeft het veer overbodig gemaakt, maar heeft ook het einde betekend van Veere als zeehaven. Nadien heeft het Veerse Meer zich ontwikkeld tot een belangrijk recreatiegebied met veel pleziervaart.

Gapinge is één van de kleinere plaatsje die deel uitmaakt van de Gemeente Veere. Een echt Walcherse plattelands kern, een beetje op zichzelf , maar zonder zich te isoleren. Ook Gapinge is net als Grijpskerke ontstaan op een kreekrug. Het ligt aan de weg van Serooskerke naar Veere. De naam Gapinge heeft men op verschillende manieren verklaard. Volgens sommigen is Gapinge een persoonnaam verwerkt en volgens anderen een natuurnaam. In Gapinge zou het een Friese persoonsnaam kunnen zijn, namelijk: Gapo, die ook wel als Gape, Gabo en Gabe voorkomt. Dat in deze Zeeuwse regio Friese namen bestonden, kan vreemd lijken, maar het is niet onmogelijk. Het element –inge van de plaatsnaam zou ‘behorend tot betekenen. Gapinge zou dus zijn: de woonplaats van de mensen van Gape. Een andere verklaring duidt meer op een natuurnaam. De betekenis van het eerste deel van Gapinge is opening, gat. Volgens die verklaring zou Gapinge dus betekenen: “de mensen, die woonden bij het gat, de opening of de verwijding van een kreek. Net buiten het dorp vind je nog twee vliedbergen, tegenwoordig beschermde monumenten. De boerenhuizen met de groen-witte luiken en / of zwart-witte schuurdeuren zijn kenmerkend voor het plaatsje.

Veerse Meer is een kunstmatig in de provincie Zeeland, dat is ontstaan door afdamming van het Veerse Gat in het kader van de Deltawerken. Sinds 2006 is er een nieuwe doorlaat gemaakt zodat het meer weer zout water bevat. Hierdoor het het Veerse Meer een schoonwater met een mooie flora en founa.
Het Veerse meer ligt ten zuiden van het eiland Noord-Beveland, en ten noorden van Walcheren en Zuid-Beveland. In het westen is het van de Noordzee afgesloten door de Veerse Gatdam die in 1961 werd gesloten. In het oosten is het van de Oosterschelde afgesloten door de Zandkreekdam die op 3 mei 1960 werd gesloten.
Het Veerse Meer is 22 kilometer lang. De breedte varieert van 150 tot 1500 meter; de totale oeverlengte bedraagt 55 kilometer. De diepte varieert fors en bedraagt maximaal 25 meter, met een gemiddelde van 5 meter. De totale wateroppervlakte bij NAP bedraagt 2030 hectare. In het meer bevinden zich 13 grote en kleine eilanden. Het Veerse Meer is een van de weinige plaatsen in Nederland waar het Zuiderzeekrabbetje, de Trompetkalkkokerworm, en het Palingbrood (Electra crustulenta) voorkomen.
Het meer is een aantrekkelijke watersportplaats voor zeilers, sportvissers, en sportduikers. Er is ook gelegenheid voor surfen en waterskiën en er is een kanohaven bij De Piet. Rond het meer bevinden zich 3500 ligplaatsen voor plezierjachten. Er zijn enkele duikstekken, onder andere ten noorden van Wolphaartsdijk en aan de westkant van Veere. Jaarlijks worden in het meer circa twaalfduizend forellen uitgezet, waarvan de helft regenboogforellen en de helft beekforellen.

Door de centrale ligging van de bokkesprong kan men vele kanten op. Een ideale plaats voor het vertrekken van mooie fietstochten, skate en wandelen.

Bijzonderheden 
Veere
Miniatuur Walcheren
Imkerij Poppedamme
Neeltje Jans
Zeeuwsch Museum
Museum De Schotse Huizen
MuZEEum
Marie Tak van Poortvliet Museum
Terra Maris
Roompot Zwemparadijs
Subtropische tuin Fort Den Haak
Vlindertuin Berkenhof
Utropia Tropische vogel- en plantentuin
Reptielenzoo Iguana
www.bosjuweel.nl

Voor de kinderen
Neeltje Jans
Bambini Speelcircus
Minimundi Walcheren
Het Arsenaal
Imkerij Poppedamme
Stoomtrein Goes- Borsele
Reptielenzoo Iguana
Utropia Tropische vogel- en plantentuin